Людство поки що не винайшло кращого захисту для військових, ніж бронежилет. Сучасний бронежилет військовий – спеціальне спорядження, який захищає від куль та уламків холодної зброї. Виготовленням такого спорядження займаються в багатьох країнах. Один з яскравих представників в Україні є компанія ukrarmor. В її асортименті велика кількість товарів від бронепластин до бронежилетів.

Стандарти бронежилетів в різних країнах

Досить часто близьким людям доводиться купувати захист для батька, брата чи сина. Звісно, ніхто не буде випробовувати бронеплиту, стріляючи в неї. Саме для цього існують певні стандарти. Відповідність стандартам – гарантія того, що спорядження витримає заявлені навантаження.

Варто пам’ятати, що стандарти різних країн можуть суттєво відрізнятися. Наприклад, згідно з американською класифікацією, бронежилет третього класу має витримувати постріл з важкої зброї. За українським стандартом передбачено, що захист третього класу має оберігати від автоматного пострілу. Тобто різниця виготовлення дуже відчутна.

Краще звернутися до фахівця. Оскільки ukrarmor самостійно виготовляє бронепластини, представники компанії завжди допоможуть з вибором, надавши професійні консультації.

Чи може куля пробити бронежилет?

Багатьох цікавить питання, чи може статися пробій пластини. Це дуже мала ймовірність, але все ж вона існує. Захист може не спрацювати з кількох причин:

  • неоднорідна структура броні (мікротріщини);
  • удар кулі;
  • відстань пострілу (чим ближче, тим більша ймовірність);
  • довжина ствола зброї (чим довший ствол, тим сильніший удар кулі);
  • тип зброї (куля одного калібру може мати різну силу);
  • невідповідність класу броні (від пістолетного пострілу чи рушниці).

Компанія ukrarmor ретельно випробовує якість своєї продукції, тому гарантує її якість. Пластини відповідного класу витримують 3 постріли з вказаного типу зброї в ході тестувань. Надійність бронежилетів підтверджена на полі бою.