Типорозмір 225/50 R18 призначений спеціально для позашляховиків. Варто запам’ятати, що перша цифра означає ширину, друга — профіль, третя — діаметр колеса. Такі шини можливо встановлювати на наступні марки авто: Acura, Infinita, Dodge, Nassan, Renault, BMV, Audi, Honda, Mazda, Skoda, Volksvagen, Subaru, BYD, Suzuki, Saturn та багато інших.

На покришках також обов’язково вказуються ще два параметри: індекс швидкості та навантаження. Перший уявляє собою коефіцієнт, який проказує максимально допустиму для експлуатації швидкість. Другий визначає навантаження, яке може витримати шина.

Особливості та переваги

При розробці даної моделі використовувалися різноманітні інноваційні технології, завдяки яким суттєво підвищилися такі параметри, як керованість, безпека, зчеплення авто з вологим, обледенілим та засніженим дорожнім покриттям.

Даний розмір має асиметричний протекторний малюнок. У центральній частині знаходяться три ряди блоків, забезпечуючи високий рівень курсової стійкості під час прямолінійного руху. Така система гарантує відмінне керування та оперативні відгуки покришки на будь-які команди керма.

У боковій частині розміщені потовщені гумові блоки, що забезпечують протекцію від механічних дій. Завдяки цьому суттєво підвищується безпека не тільки їзди, а й ще виконання маневрів та входження у повороти навіть на високій швидкості.

Покришки 225/50 R18 мають декілька переваг:

  • завдяки компаунду забезпечується надійне зчеплення з будь-яким асфальтом;
  • гарантується ефективний захист від бічних пошкоджень завдяки потовщеному плечовому протектору;
  • забезпечується захист від аквапланування, ефективне відведення вологи та снігу.

Щоб уникнути аквапланування гума має чотири канали, призначенні для водовідведення. Завдяки їм за максимально короткий проміжок часу відбувається ефективне видалення бруду. До цього також можливо додати велику кількість ламелів, які допомагають позбавлятися вологи, знижують рівень шуму, гарантують комфортний рух.

Правила вибору

Якщо ви не знаєте, який розмір підходить до вашого автомобіля, показник можливо подивитися на колесах, але тільки у тому випадку, якщо ви перший їх власник. Також його вказано в інструкції, стосовно експлуатації авто. Можна спитати в офіційного дилера (чи в автосервісі) або подивитися на внутрішній частині кузова (наклейка може знаходитися на внутрішній стороні кришки бардачку, на боковій стійці, на внутрішній частині люку бензобака, на торцевій частині двері, що знаходиться біля водія).

При виборі рекомендуємо скористатися онлайн підбирачем шин виходячи з моделі та марки автомобіля. У цьому разі ви точно знайдете найбільш відповідну модель, яка відповідатиме усім необхідним критеріям та залишитеся задоволені зробленою покупкою.