Кожен фахівець знає, що сертифікація – це оцінка компетентності, знань, навичок спеціаліста, а HR сертифікація допомагає досягти кар’єрного, професійного зростання, фінансового розвитку, успіху на більш високому рівні. Передбачено багато різних напрямків для HR-сертифікації: від міжнародної до профільної.

Тому перш, ніж братися підготовку до іспиту, варто визначитися, що саме вам потрібно.

Які можливості надає HR сертифікація?

Насамперед, треба знати, що передбачено 2 платформи HR сертифікації: HRCI та SHRM, і при виборі враховують ступінь освіти (бакалавр чи магістр), стаж за спеціальністю, а іноді ще й географічне місце розташування компанії, де працює претендент. До сертифікаційних програм входять не лише навчання, а й адаптація, особливості ринку праці, тому спеціалісту, який працював лише на підборі персоналу, треба буде поповнити багаж знань, щоб пройти випробування.

Такий сертифікат допоможе:

  • підтвердити професійні знання;
  • переконатися, що володієте всіма необхідними навичками, в курсі загально світових практик та стандартів;
  • вибудувати ефективні системи найму, адаптації, оцінки персоналу;
  • впроваджувати найкращі корпоративні практики.

Сьогодні українська школа бізнесу пропонує непогані умови для освоєння необхідної інформації, і ті, хто хотів би дізнатися, як вигідно оформити та продати ідею, створювати нові сервіси та програми, розвивати перспективні бізнес-моделі, можуть скористатися можливістю отримати ці знання, а заразом – і чудовий стартовий майданчик для профільного росту.

Кому варто подумати про HR сертифікацію?

Щоб піднятися на кілька сходинок в кар’єрі через HR сертифікацію, треба мати певну базу та досвід. Крім того, варто враховувати країну, в якій плануєте працювати. Фахівці радять, обираючи HR сертифікацію, зупинитися на CIPD, якщо йдеться про Європу або Англію, а для США, Канади, Індії краще – SHRM, коли б хотіли обрати тільки Америку, можна отримати HRCI або SHRM.

Корисно пройти таку сертифікацію:

  • приватним підприємцям;
  • керівникам HR функції, директорам департаментів, керівникам навчальних центрів;

Багатьох фахівців цікавить, як працювати із західними теоріями з управлінням персоналом, а головне – як їх адаптувати під вітчизняні реалії. Або прагнуть проаналізувати етапи розвитку своєї компанії, з’ясувати сильні та слабкі сторони. І відшукати відповіді на свої питання цілком реально за допомогою досвідчених спеціалістів.