Словосполучення «Кава по-турецьки» багато хто сприймає вже як сталий вираз, який символізує традиційні вподобання жителів Туреччини. Насправді ця країна шанує традиції споживання як кави, так і чаю, маючи досить цікаві рецепти у національній традиційній кухні.

Якщо ви хочете придбати якісну турецьку каву та чай – інтернет-магазин https://grida.in.ua пропонує все необхідне для смачного чаювання та кавування. Звертаючись до нашого каталогу, вам не доведеться підбирати інвентар та шукати різні компоненти в інших магазинах, що дозволить значно зекономити фінанси та час.

Особливості турецької кави

Потрапивши ще у 16 столітті до Османської імперії, цей напій сформував цілу систему традицій. Надзвичайно яскравий смак, незвичне сервірування, унікальний метод приготування –  все це можна вважати ознакою кави по-турецьки. Окрім того, правильно зварена кава має не лише чудові гастрономічні якості – вона також впливає позитивним чином на здоров’я. Споживачі цього напою мають добру пам’ять, концентрацію уваги, не піддаються впливу стресів, та майже ніколи не впадають у депресію. В одній філіжанці кави є близько 30 органічних кислот, включно з лимоновою, яблучною, оцтовою. А в 2013 році її внесли до Списку нематеріального спадку ЮНЕСКО.

Духмяний та міцний турецький чай

Турецька назва цього напою – кей. Він подається у вигляді класичного чорного чаю, налитим у невеликому скляному келиху, який має вузьку основу та широку горловину. Подібна форма посуду дійшла до наших часів ще з років Османської імперії. Такий чай не заведено споживати з лимоном чи молоком – можна додавати лише кілька шматочків цукру.

За статистикою, в Туреччині кожен житель випиває за рік не менше 3 кг чаю. Вирощується сировина для нього в регіоні Різе, який знаходиться на північному сході країни. Саме там є абсолютно все, щоб отримувати якісний чай – і підходящий клімат, і потрібний склад ґрунтів, і кількість опадів. 

Турецький чай приносить неоціненну користь для здоров’я. В оптимальних дозах він має здатність знижувати ризики виникнення інсульту, серцевих нападів, діабету. Окрім того, споживання чаю в колі сім’ї чи друзів – це чудовий спосіб дозвілля  під час спокійних та довірливих бесід з близькими.

Grida –  ваш  флагман у світі турецького чаю та кави

Ви зможете зануритися у світ класичних східних вподобань, вибираючи для себе каву різних сортів – KURUKAHVECI MEHMET EFENDI, SELAMLIQUE, KAHVE DÜNYASI, KURUKAHVECI NURI TOPLAR. Турецький чай рекомендований у різноманітті сортів Caykur Klassik, Caykur Rize, Caykur Filiz Turkish, CAYKUR TOMURCUK EARL GREY TEA, тощо. Продукт присутній у класичному розсипному форматі, а також у зручних для швидкого споживання пакетиках. Асортимент смаків передбачає використання у складі сировини натуральних ароматизаторів та суміші трав і ягід. Покупці мають можливість вибрати чай у різному фасуванні за вагою.

Окрім чаю та кави, магазин пропонує до уваги споживачів і супроводжуючі аксесуари:

  • кавоварки;
  • емальовані та електричні чайники;
  • посуд з нержавіючої сталі;
  • турки ручної роботи.

Швидко та легко підібрати все необхідне вам допоможе детальний рубрикатор сайту. Зручно оформити замовлення можна буде безпосередньо на сторінці магазину. Ми формуємо відправку замовлення в день його подачі, забезпечуючи можливість внести оплату за товар найзручнішим для вас способом. Доставка замовлень здійснюється в оперативні терміни по всій території України.