“Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить”, – казав колись Олександр Олесь. І насправді це не просто ще одне поетичне висловлювання. Українську мову можна назвати піснею, серцем народу, втішенням. Але це не впливає на зміст, адже неможливо помислити культуру без мови.

У Німеччині розмовляють німецькою, для французів рідною мовою є французька. А кожен громадянин України має добре знати українську. І вивчення солов’їної, звісно, починається зі шкільного віку. Якщо дитина старанно вивчає українську мову, з часом вона може значно вдосконалити власні знання. Це не тільки допоможе їй у будуванні кар’єри та повсякденному спілкуванні, але й також буде сприяти розвитку усвідомлення власної приналежності до українського народу.

Засвоєння української мови: з чого варто почати?

Школярикам може не просто даватися вивчення рідної мови. Здавалося б, кожного дня дитина розмовляє українською. Вона чує мову на уроках у школі, під час спілкування з батьками та друзями. А виконувати вправи з підручника все одно їй досить важко. В такому випадку варто звернутися до такого простого способу вивчення мови, як читання. Кожен школяр може підібрати для себе цікаві казки, твори письменників. З ними засвоєння української мови перетвориться на справжнє задоволення! Школяр сам зможе відчути її чарування, про яке кажуть поети та письменники.

А також чудовим засобом залучити дітей до вивчення української мови стануть різноманітні розваги. Батьки або інші дорослі, які допомагають дитині вчитися, можуть створити приємну атмосферу, у якій школяр зможе легко засвоювати українську. Це можуть бути, наприклад, різноманітні настільні або рольові ігри, онлайн-ресурси з мовними завданнями. Все ж таки дитина залишається дитиною, і навіть учням середньої школи буде цікаво провести час за веселими забавами.

Посібники для самостійної роботи

Коли ж потрібно добре підготуватися до наступного уроку української мови, учні завжди можуть звернутися до надійного помічника – готових відповідей. Зокрема, завжди можна відкрити онлайн такий посібник, як гдз укр мова 5 клас заболотний 2022. Сьогодні решники стали надзвичайно популярними серед учнів, котрі не все частіше не просто переписують домашню роботу, а намагаються разом з такими збірками зрозуміти та обміркувати якомога більше нового матеріалу. Звісно, є думка, що посібники з відповідями можуть зашкодити знанням; але таке трапляється тільки коли дитина сама не бажає вчитися старанно. Коли ледачий учень приходить до школи, він так чи інакше переписує домашню роботу у друзів або відмінників.

Але коли школяр намагається спочатку зробити вправу, а потім перевірити її за готовими відповідями, такий підхід тільки надасть ще більше бажання вчитися та опрацьовувати нові теми. Багато школярів сьогодні виконують вправи та роблять домашні завдання з української мови самостійно, після чого перевіряють власні міркування згідно з онлайн-посібниками.