Міжнародна організація Європейська аерокосмічна служба — EKA, оприлюднила знімки незвичайних об’єктів, розташованих на поверхні Червоної планети. Фотографії зробив і відправив на землю космічний модуль Trace Gas Orbiter, створений за проєктом ЕкзоМарс, який працює на орбіті останнього з 2018 року.

Природні явища сусіда Землі

Незвичайні форми помічені орбітальною обсерваторією на південному краю полярної зони Вогняної планети. З висоти майже півтисячі кілометрів, утворення схожі на гігантських представників арахнідів, проте до членистоногих останні відношення не мають. Зареєстровані клієнти PMcasino також здійснюють періодичні відкриття у формі вироблення стратегій під час розваги на ігрових автоматах азартного клубу. Причому нові методики дають змогу користувачам часто отримувати виграші з мінімальними витратами.

Фахівці аерокосмічного агентства вважають, що подібні утворення виникають за такої ситуації:

  • зміна холодного періоду року теплим;
  • холодні пласти вуглекислого газу, змішуючись із пиловими частинками, нерівномірно нагріваються сонячними променями;
  • шари, що знаходяться під крижаною кіркою, переходять у газоподібний стан, потім вибуховим ефектом вириваються назовні, спричиняючи високий викид темних пісочних мас;
  • при осіданні на поверхню, зважені частинки формують різні характерні візерунки, які спостерігаються орбітальним модулем.

Розмір членистоногих утворень сягає від кількох десятків до сотень метрів. Струмінь вуглекислого газу, що виходить, легко ламає крижаний покрив, який досягає товщини трохи більше ніж 1 метра, що фіксується відеокамерами космічного зонда TGO. Згодом нашарування заносяться властивим червонуватим пилом, після чого стають практично непомітними.