Штучний інтелект є найобговорюванішим терміном останніх років, а особливо у технологічній сфері. Своєрідною вітриною технологічних досягнень випало бути сучасним смартфонам, які у 2024 році просто неможливо уявити без чергової моделі ШІ, що не лише додає окремі функції, а повністю змінює досвід користування пристроєм. 

Персональний помічник

Штучний інтелект у смартфонах змінює спосіб, взаємодії з технологіями, роблячи їх більш інтуїтивно зрозумілими, ефективними та персоналізованими. Подібний підхід також активно використовується в індустрії азартних розваг, де завдяки штучному інтелекту так само змінюється звичне сприйняття гри. Наприклад, зростає кількість слотів та ігор, що забрані у каталозі віп казино, під час розробки яких використовуються різні моделі ШІ – в цій галузі це так само перетворилося на повноцінний тренд.

Використання ШІ у якості персонального асистента дозволяє власнику смартфона оптимізувати низку повсякденних процесів:

  • Організація зустрічей;
  • Нагадування;
  • Управління фінансами.

Не можна сказати, що все це було неможливим до масового розповсюдження ШІ, проте сьогодні ці процеси максимально персоналізовані.

Нові можливості

Завдяки збільшенню потужностей сучасних моделей смартфонів користувачі отримують значно ширший набір інструментів та більший набір налаштувань. Наприклад, флагманські моделі Samsung вже сьогодні пропонують перекладач телефонних розмов в режимі реального часу. 

Окремо вдосконалюються інструменти роботи з зображеннями, що відкриває великі перспективи для налаштувань камери. Алгоритми машинного навчання дозволяють покращувати якість знімків, виправляти помилки та навіть автоматично пропонувати оптимальні налаштування для конкретних ситуацій фільмування.

Покращена персоналізація та рекомендації контенту дозволяють системі враховувати особисті уподобання користувача, що робить його девайс дійсно унікальним. Зрештою, загальна робота системи тепер динамічно регулюється та контролюється штучним інтелектом, а найголовнішою перевагою є те, що використані в роботі моделі будуть вдосконалюватися та навчатися нових прийомів прямо в руках користувача.