Людина все більше звикає до гаджетів та робить їх невіддільною частиною власного життя, а разом з тим знаходить для них застосування у найрізноманітніших галузях власної діяльності. Однією з таких є агропромисловість, яка за останні роки суттєво модернізувалася.

Штучний інтелект

Найбільш перспективною технологією не лише в агропромисловості справедливо вважається штучний інтелект, який продовжує вдосконалюватися та пропонувати нові рішення. Сьогодні ж ШІ застосовуються для підвищення ефективності, точності та стійкості виробництва. Це і оптимізація процесів, і аналіз ґрунту, і прогнозування врожайності, і моніторинг стану рослин та навіть розробка нових сортів. Свою ефективність штучний інтелект вже неодноразово довів в інших напрямках, а одним з найбільш показових є азартні ігри – більшість казино з депозитом від 50 грн вже давно взяли на озброєння сучасні інструменти гарантують новий ігровий досвід.

Дрони

Дрони оснащені камерами та сенсорами для збору високоякісних зображень і даних з полів. Це дозволяє фермерам отримувати точну інформацію про стан посівів, ґрунту та вологість, що допомагає приймати обґрунтовані рішення. На практиці за допомогою такої компактної техніки можна вирішувати чимало важливих завдань:

  • Створення карт;
  • Охорона;
  • Моніторинг стану посівів;
  • Точне розподілення води, добрив та пестицидів.

Універсальність дронів полягає у можливості підʼєднати до них різноманітні датчики залежно від конкретних завдань.

Доповнена реальність

Технологія доповненої реальності дозволяє інтегрувати цифрові дані у реальність за допомогою спеціальних гаджетів. AR-технологія дозволяє фермерам отримувати візуалізацію даних про стан рослин та ґрунтів безпосередньо на полі. Використовуючи спеціальні окуляри або смартфони, фермери можуть переглядати інформацію про вологість ґрунту, рівень поживних речовин, стан рослин та інші параметри в реальному часі.

Також за допомогою спеціального програмного забезпечення зʼявляється можливість моделювання різноманітних сценаріїв розвитку подій на полі з більш наочною картинкою.