Зовнішній вигляд нашої шкіри відіграє важливу роль у загальному самопочутті та самооцінці. На жаль, з віком вона втрачає свою еластичність та пружність, через що починають з’являтися перші зморшки. Також зменшується здатність шкіри утримувати вологу. Одним з ефективних способів боротьби з ознаками старіння шкіри є використання гіалуронової кислоти.

Особливості гіалуронової кислоти

Гіалуронова кислота є природним компонентом, що знаходиться в нашому організмі (шкірі, суглобах та очах). Основними її функціями є:

  • утримання вологи — вона діє подібно до губки, оскільки притягує та утримує вологу в шкірі, забезпечуючи достатній рівень зволоженості та еластичності;
  • підтримка структури шкіри — гіалуронова кислота сприяє підтримці здорових шарів шкіри, забезпечуючи її пружність та гладкість;
  • заповнення зморшок — гіалуронка глибоко проникає в шари шкіри та стимулює вироблення важливих білків, що відповідають за пружність;
  • захист від оксидативного стресу — завдяки антиоксидантним властивостям речовина надійно захищає клітини шкіри від пошкоджень;
  • підтримка регенерації шкіри — завдяки їй прискорюється відновлення пошкоджених тканин та загоєння ран;
  • зменшення запалень —  маючи протизапальні властивості, гіалуронова кислота сприяє заспокоєнню подразнень, запалень та почервонінню шкіри;
  • надійний захист від негативного впливу зовнішніх факторів — гіалуронова кислота створює бар’єр, який запобігає проникненню шкідливих речовин у шкіру.

Щоправда, з віком її рівень в організмі значно знижується, що призводить до неприємних наслідків. Нестача гіалуронової кислоти призводить до втрати вологи в організмі. Це може сприяти появі лущення та сухості шкіри, а також викликати появу перших зморшок. У разі нестачі гіалуронки втрачається еластичність та пружність, через що не тільки з’являються перші ознаки старіння, але й починається провисання шкіри.

Як відновити баланс гіалуронової кислоти в організмі?

Для відновлення балансу в першу чергу варто споживати речовину через продукти харчування. Треба включити до раціону продукти, що містять гілауронку або сприяють її виробленню. Дуже важливо щодня вживати овочі, фрукти, рибу та м’ясо птахів — саме ці продукти містять гіалуронку. Її синтезу сприяють апельсини, ягоди, соєві продукти, брокколі, листя салату тощо.

Не ігноруйте спеціальні харчові добавки. Наприклад, гіалуронова кислота 100 мг від Bluebonnet Nutrition дозволяє відновити баланс поживної речовини в організмі. Виробник використовує лише натуральні інгредієнти, тож склад абсолютно безпечний та не містить жодних штучних барвників чи ароматизаторів. Не забувайте, що важливо чітко дотримуватись рекомендацій та вказівок виробника щодо оптимальної щоденної дози.

Можна також використовувати косметичні засоби та сироватки, що містять у складі гіалуронову кислоту. Вони, як правило, сприяють зволоженню шкіри та значно покращують її зовнішній вигляд. Довготривале використання таких засобів дозволяє зберігати вологу, заповнювати зморшки та відновлювати еластичність шкіри.

Широку популярність мають спеціальні ін’єкції гіалуронової кислоти. Такі процедури зазвичай роблять професійні косметологи. Філер з гіалуроновою кислотою дозволяє заповнити зморшки, підтягнути контури обличчя та покращити стан шкіри.

Обов’язково варто використовувати надійний захист від сонця. Ультрафіолетові промені не лише пошкоджують шкіру, але й суттєво знижують синтез гіалуронової кислоти. Саме тому варто використовувати спеціальні засоби захисту від сонця з високим SPF, а також за можливості обмежити час перебування на сонці.

Варто розуміти, що важливо не лише використовувати засоби з гіалуронкою для підтримки молодості шкіри, але й дотримуватись здорового способу життя. Без цього кроку всі дії будуть просто марними. Тож варто обов’язково знаходити час на регулярну фізичну активність, відмовитись від шкідливих звичок, проводити чимало часу на свіжому повітрі. Не менш важливо подбати про достатню кількість сну та за можливості уникати стресу (і в першу чергу — його чинників).